name

Kursus: Klimatilpasning - og innovation af steder

Målgruppe:

Kurset henvender sig til tværfaglige teams, som arbejder eller skal i gang med konkrete klimatilpasnings-projekter. Fx medarbejdere i forsyning, kommunale miljømedarbejdere, byplanlæggere, driftsmedarbejdere, landskabsarkitekter, vej-og parkmedarbejdere mv.


Kurset løber denne gang over 6 dage og foregår:

8.-9. marts 2017 i Viborg
19.-20. april 2017 i Gladsaxe
7.-8. juni 2017 i Roskilde

Deltag i et kursus der:

  • Sætter fokus på netværk, tværfaglighed og nødvendigheden af at samarbejde eksternt og internt (Malene Rockall Muus, Frederiksberg Kommune)
  • Tvinger deltagerne til forholde sig konkret til, hvordan man kommunikerer med borgerne og politikerne (Mikael Koopman, Frederiksberg Forsyning)
  • Bidrager med nye værktøjer og ideer til at arbejde innovativt med klimatilpasning og giver basis for bedre samarbejde mellem kommune og forsyning (Pernille Thomsen, Frederiksberg Kommune)
  • Giver mere mod på eksperimenter og faglige begrundelser for at arbejde med midlertidighed og eksperimenter, også over for en mere tvivlende omverden (Klaus Kohberg, Provas)

Om kurset:

Det overordnede tema er: Hvordan får vi mest mulig værdi ud af vores klimatilpasningsprojekt?

Det skal  deltagerne udforske på kursusforløbet, hvor omdrejningspunktet er de konkrete projekter, som deltagerne tager med. Kurset har fokus på innovation og merværdi og på, hvordan man samarbejder på tværs og med omverdenen om at skabe det bedste projekt.

Program:

  • Kurset i Viborg har overskriften ” Succesfuld klimatilpasning - skab visionen” og deltagerne skal besøge det prisbelønnede klimaprojekt SØnæs.
  • I Gladsaxe kommer der fokus på ”Netværk, udvikling og afprøvning” og deltagerne skal besøge VandPlus projekterne i byen.
  • I Roskilde er overskriften ”Mobilisering, finansiering og politisk kommunikation” og deltagerne skal besøge Rabalderparken.

Læs flere detaljer om info om pris i programmet her.

Tilmelding via Dansk Byplan Laboratorium her.